top of page

Subsidies

subsidie_500.jpg
EIA

De Nederlandse overheid heeft hoge klimaatdoelstellingen vastgesteld. Om die te kunnen behalen worden bedrijven ondersteund die bijdragen aan verduurzaming. Voor het nakomen van afspraken gemaakt tussen de EU landen ter reductie van energieverbruik en CO2 uitstoot is led verlichting van toegevoegde waarde. Vandaar dat investeren in kwalitatief hoogwaardige Led verlichting met bewezen hoog rendement gestimuleerd wordt via de Energie-investeringsaftrek. Een ondernemer die overstapt op Led verlichting kan dus in veel gevallen aanspraak maken op de zogeheten Energie-investeringsaftrek (EIA).Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

Meer info over de EIA ?

KIA

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag dat u mag aftrekken, hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de KIA in de tabel:

bottom of page